Rusya Federasyonu'nda, Sovyetler Birliği'nin 2'nci Dünya Savaşı'nda içinde bulunduğu Müttefik Devletler'in, Nazi Almanya'sı ve diğer Mihver Devletleri'ni 1945 yılında mağlup etmesinin yıl dönümü nedeniyle her yıl 9 Mayıs, 'Zafer Günü' olarak kutlanıyor. Rusya Federasyonu Büyükelçiliği de bu kapsamda Ankara'da tören düzenledi. Büyükelçilik bahçesinde gerçekleştirilen törene, Rusya Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Büyükelçilik çalışanları ve Ankara'da yaşayan yaklaşık 200 Rus vatandaşı katıldı. Törende, Büyükelçilik bahçesinde 'Ölümsüz Alay Yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüşte 2'nci Dünya Savaşı'nda ölen Sovyet askerlerinin fotoğraflarının olduğu pankartlar taşındı ve Rusça marşlar okundu.

'GÜNÜMÜZ, 80 YIL ÖNCESİYLE BENZER GERGİNLİKTE'

Öldürdüğü Eşini Tehdit Ettiği Gerekçesiyle Hakkında Dava Açılmış Öldürdüğü Eşini Tehdit Ettiği Gerekçesiyle Hakkında Dava Açılmış

Büyükelçi Erkhov, katılımcıların 9 Mayıs Zafer Günü'nü kutlayarak, "Hepimizin burada toplanmış olması ve zaferi kazanan babalarımızın ve dedelerimizin anısının bizi tekrar tekrar bir araya getirmesi çok güzeldir.

Kaynak: DHA