Tokat’ta Yaylalardan Toplanan Köygüçeren Fiyatları Uçtu Tokat’ta Yaylalardan Toplanan Köygüçeren Fiyatları Uçtu

Erbaa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları, Erbaa genelinde bulunan büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapmaya devam ediyor.

İlçe Müdürü Murat Gökbulut, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığın 2024 yılı Ocak ayında baskın şap aşısı programını başlattığına söyledi.

Erbaa’da yılbaşından itibaren 74 köy, 3 belde ve 5 mahallede ekiplerinin yaklaşık 38 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yaptığını anlatan Gökbulut, "Kurban Bayramı'na kısa süre kaldı. Bu da bizim ilkbahar şap aşılama dönemimize denk geldi. Arkadaşlarımız 29 Nisan tarihinden itibaren ilkbahar şap aşılamasını başlattılar" dedi.

Gökbulut, bu sene ilkbaharın gelmesiyle birlikte  şap aşılama döneminde 9 bin hayvanı daha aşılayacaklarını belirterek, 47 bin büyükbaş hayvanın şap aşılamalarını bitireceklerini söyledi.

Kurban Bayramı öncesi hayvan nakillerinin hızlanacağını dile getiren Gökbulut, "Kurban Bayramı öncesi nakil olacak hayvanlardan başlayarak 47 bin hayvanın aşılamasını 2 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Gerçekten de 2024 yılı bizim aşılama yılımız olacak’ ’dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)